Tradicija se nastavlja: Pod Desankinim šeširom

0

Ovih dana navršava se 128 godina od rođenja Desanke Maksimović (16. maj 1898., selo Rabrovica kod Valjeva – 11. februar 1993. Beograd), istaknuta pesnikinja , pripovedač i romansijer bivše Jugoslavije. Tim povodom Kruševac nastavlja manifestaciju ,,Pod Desankinim Šeširom,,, a tradicionalno pesničko veče i druženje Desanki u čast najavljeno je za ponedeljak, 16. maja u 20 sati u Beloj Sali Kulturnog centra Kruševac.

Ovo je prilika da te večeri istaknuti kruševački pesnik Ljubiša Djidić promoviše svoju knjigu ,,Moja Desanka,,, a učestvuju i pesnici Neboijša Lapčević i Jelena Protić Petronijević , kao i radoničari Jana Milosavljević, Stojan Šoškić i Stefan Šović. Tradicionalno, biće ovo druženje s ljubavlju Desnaki i ukusom svežih majskih jagoda koje je pesnikinja najviše volela, kažu u Kulturnmom centru Kruševac.

Desanka je, inače, objavila oko pedeset knjiga poezije, pesama i proze za decu i omladinu, pripovedačke, romansijerske i putopisne proze. Njena poezija je i ljubavna i rodoljubiva, i poletna, i mladalačka, i ozbiljna i osećajna. Neke od njenih najpopularnijih pesama su: „Predosećanje“, „Strepnja“, „Prolećna pesma“, „Opomena“, „Na buri“, „Tražim pomilovanje“ i „Pokošena livada“…

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime