Tradicionalna predstava prokupačkih đaka oduševila publiku

0

Učiteljica Slavica Čikarić je dobar primer učiteljice, koja neguje tradiciju i vrednosti prošlih vremena i jedna je od retkih koja, u prvi plan stavlja učenika i njegove potrebe, ali i istrajava u održavanju nekadašnjih merila i metoda u učionici, ali i van nje. Inovativna, originalna i kreativna, ona više od dve decenije podiže jednako kreativne generacije đaka u Osnovnoj školi „Ratko Pavlović Ćićko“.

Tradicionalno, sa svojim četvrtim, završnim razredom, negde pred kraj školske godine, ona, na vrlo lak, razumljiv i dopadljiv način, pored svih već usvojenih lekcija, svoje đake nauči još nešto novo kroz igru i glumu. Ovoga puta to je učinila kroz predstavu „Šira od plavog neba, naša je ljubav hrabrost i vera“.

Da je ovo bila vrlo kreativna lekcija na sceni, potvrdili su nam i posetioci, najvećim delom roditelji učesnika, koji nisu krili oduševljenje, zbog još jednog ovakvog nastupa svojih najmlađih sugrađana.

“Nastala je u okviru projekta iz prirode i društva na temu „Prošlost našeg naroda“, a spremali smo je svi zajedno kao humanitarnu predstavu, kako bismo pomogli jednoj našoj drugarici da ode na kamp. Odlučili smo da predstavi damo ovakav naziv, jer su se vera, ljubav i hrabrost našeg naroda, uvek provlačili i provlače kao motiv u svakoj borbi za bolje sutra, rekla je učiteljica Slavica Čikarić i izrazila zadovoljstvo zbog jedinstva, koji su, svi zajedno, pokazali u organizaciji i realizaciji ove predstave.”

“Šest meseci smo istraživali prošlost našeg naroda u vreme turske vlasti, kako bi deca, najbolje shvatila vreme, koje će, kroz svoje uloge prikazati publici. Ja sam zadovoljna njihovom izvedbom i raduje me da je i publika prepoznala njihovu dobru volju i želju da pomognu svom bližnjem na ovakav kreativan i dopadljiv način. Svi u školi su se složili da od novca sa premijere, ali i repriza koje će uslediti, pomognemo našoj učenici, a njihovoj drugarici, koja je prerano ostala bez jednog roditelja”, istakla je učiteljica velikog srca Slavica Čikarić.

Dodala je da su u samoj predstavi, pored IV/2 odeljenja, koje broji 31 učenika, učestvovali i nastavnik muzičke kulture Goran Koprivica i direktorka Osnovne škole „Ratko Pavlović Ćićko“ Vesna Todorović.

Podrška ovim mladim stvaraocima ni ranijih godina nije izostajala, jer su njihovi motivi i ciljevi, koji ih vode i koje žele da ostvare uvek uzvišeni, pa se nadamo da će se Prokupčani, odazvati njihovom pozivu, da i u narednim predstavama budu deo onoga što oni stvaraju.

 

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime