Tragom srpskih vitezova

0

Zanimljivom i multimedijalnom šetnjom do srpskog srednjeg veka otpočele Svetosavske svečanosti u Osnovnoj školi Milić Rakić Mirko.

Otvorena vrata OŠ „Milić Rakić Mirko“ danas su propustila veliki broj učenika, roditelja i gostiju da prisustvuju javnom času „Vitezovi srpskih dvorova“. Učenici petog razreda preobukli su se u vitezove i plemiće sa srpskih dvorova i predstavili epski svet srpskih heroja.

– Želeli smo da najpre učenicima približimo dalek svet usmenog narodnog stvaralaštva, da im pokažemo koliko su bliski naš jezik i napa istorija, kao i koliko je značajno da proslavljamo i pominjemo ime ne samo Svetog Save, već svih naših slavnih predaka, rekla je nastavnica srpskog jezika Dragana Stevanović.

Ovaj čas su priredile nastavnice maternjeg jezika Dragana Stevanović i Jasmina Džipković, uz veliko učešće roditelja svojih učenika. Šarenolikost kostima, neobičnost i kreativnost učenika i nastavnika pozitivno je ocenjena i metodičkim umom i okom profesora Simeona Marinkovića, koji je bio specijalni gost na času.

Najveća uzbuđenost primetila se kod učenika, koji su jednoglasno poželeli publici da pronađe „ono nešto viteško u sebi“.

Svetosavske svečanosti u OŠ „Milić Rakić Mirko“ nastavljaju se sutrašnjim predavanjem o Hilandaru, koje počinje u 12:40h.

Više fotografija sa javnog časa možete pogledati OVDE.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime