Trajal potpisao ugovore vredne pet miliona evra

0

Korporacija “Trajal” iz Kruševca potpisala je tri ugovora iz oblasti gumarske proizvodnje vredna skoro pet miliona evra.To će, prema očekivanju poslovodstva biti osnova za dalje kvalitetno poslovanje kompanije i snažan podsticaj u procesu privatizacije.

Sa hrvatskom firmom “Dom Križevci” potpisan je ugovor vredan 1,1 milion evra za prodaju guma. Ugovor za plasman guma na domaćem tržištu sa preduzećem “Nikom” iz Kragujevca vredan je 102 miliona dinara, a ugovor sa beogradskom kompanijom “Pro tajer internacional” na tri miliona evra.

– Ova tri ugovora su osnova za dalje kvalitetno poslovanje i verujem da će biti snažan podsticaj u našem procesu privatizacije, pre svega u odnosu na to šta radnici mogu da očekuju. Mogu da očekuju stabilnost jer ovi ugovori, svaki iz svog domena, pružaju jaku osnovu za sledeću godinu, za proizvodnju i za prodaju, kazao je novinarima generalni direktor “Trajala” Miloš Nenezić.

“Trajal” se, inače, nalazi među 17 strateških preduzeća kojima je Vlada produžila zaštitu od naplate poverilaca do kraja maja naredne godine. Prema ranijim najavama, dve njene celine, fabrika zaštitnih sredstava i fabrika pirotehnike, ući će u sistem namenske preuzimajući polovinu od ukupno 1.164 radnika, dok dve gumarske celine, fabrika teretne i industrijske pneumatike i fabrika guma za dvotočkaše, treba da budu privatizovane.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime