Traži se mesto više na likovnim radionicama u Kuršumliji

0

Radionice crtanja i slikanja izazvale su veliko zanimanje mladih u Kuršumliji pa je Kancelarija za mlade u ovom gradu bila tesna da primi sve zainteresovane. Naime, za ove radionice prijavilo se više od pedeset mladih što se ne pamti.

Na radionicama crtanja i slikanja koje vodi profesor Jelena Petrović polaznici imaju priliku da nauče kako se slikaju mrtva priroda, portret mali i kroki crteži kao i da eksperimentišu sa suvim i mokrim tehnikama ( pastel, akvarel, gvaš).

Pored slikanja i crtanja polaznici likovnih radionica uče i o istoriji umetnosti, imaju priliku da se upoznaju i sa radovima najznačajnijih slikara kao što su Van Gog, Rembrant, Pikaso, Matis, Degea ali i da uče o pravcima u umetnosti i njihovom razvoju.
radionice-mladi-1
Projekat Umetnost vizuelnog predstavljanja sprovodi „Fenix“ Kuršumlija a finansiraju Fondacija Ana i Vlade Divac i Opština Kuršumlija a pomažu Kancelarija za mlade iz Kuršumlije i Narodna biblioteka Kuršumlija.

Zahvaljujući zainteresovanosti velikog broja dece za likovne radionice ekipa RTS-a je posetila likovne radionice i napravila prilog koji će biti emitovan u emisiji Ovo je Srbija

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime