Treća Pogačijada u Prokuplju na Đurđevdan

0

Srednja poljoprivredna škola “Radoš Jovanović Selja” u Prokuplju organizuje treću po redu Pogačijadu. U pitanju je manifestacija koja pretenduje da postane tradicionalan i važan gradski događaj.

Pogačijada se održava u sali škole u petak 6. maja od 10h do 15h. Pored domaćina koji će izložiti svoja peciva i pogače, učestvovaće i nekoliko osnovnih i srednjih poljoprivrednih škola iz Srbije.

– S nestrpljenjem iščekujemo Pogačijadu. Nakon dve godine pauze zbog pandemije verujem da nam je svima – i učenicima i profesorima – ovaj događaj baš nedostajao. Ovogodišnja tema Pogačijade je Đurđevdan. Radujemo se da vidimo šta će naši gosti predstaviti i pozivamo građane da posete školu i vide kako su đaci aranžirali stolove – rekla je profesorka Slađana Radonjić.

Pogačijada se organizuje prvog radnog petka u maju mesecu, a tema događaja se menja svake godine. Škole se takmiče u dve kategorije – najlepša pogača i najlepše aranžiran sto, s tim što se učenici osnovnih škola takmiče samo u aranžiranju stola.

Učenici i profesori škole “Radoš Jovanović Selja” uveliko pripremaju događaj, a pored pogača predstaviće i medenjake i druga peciva koja su mesili u svojoj pekarskoj radionici.

Ulaz na manifestaciju je besplatan.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime