Treće Bogojavljenje u Šavranu

0

Ovogodišnje Treće viteško nadmetanje za Časni bogojavljenski krst u Šavranu na reci Rasini, nedaleko od Kruševca, blagosloviće episkop kruševački David.

Liturgija u crkvi Pokrova presvete Bogodorice u Šavranu , na Bogojavljenje 19. januara, počeće u 7 , a kulturno umetnički program je od 10 sati. U programu učestvuju Etno grupa ,,Lazarice,, , Kud ,,Rasina,, iz Velikih Kupaca, Kud ,,Radomir Jakovljević Jakša,, iz Velike Lomnice i Udruženje ,, Plameni vitezovi,, Beograd.

Osvećenje vode na Rasini obaviće episkom kruševački David, koji će blagosloviti plivače, koji će za Časni bogojavljenski krst u Šavranu startovati u 11,30.

Programom manifestacije je predviđeno da proglašenje pobednika bude u 11,45, a u podne je Svečani ručak za sve učesnike manifestacije.

Organizatori su Selo Šavrane, Crkvena opština Jablanica, Mesna zajednica Gornji Stepoš i Kulturni centar Kruševac, a pokroviotelj Grad Kruševac.

Manifestaciju su podržali brojni prijatelji, medju koijima su Maca Jablanica, Filjus Jablanica, Rasina petrol Kupci, Pečenjera Rasinski biser, Pečenjera Toške, JKP Toplana Kruševac, JKP Poslovni centar Kruševac, JKP ,, Kruševac,, BG Produkt Kruševac, te Dušan Gašić, Milen Kojić, Poljoprivredna apoteka Janjić, Poljoprivredna stanica Kruševac, Gibanj Lipovac, Doo David Gornji Stepoš i drugi.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime