Trese se celo Pomoravlje za Srpsku Novu godinu

0

Pomoravlje će se večeras tresti uzduž i popreko, uz vruću rakiju, kuvano vino i čaj. Svi gradovi u Rasinskom okrugu priređuju nesvakidašnji doček Srpske nove godine, prosto se utrkujući gde će se ljudi uz vatromet više i bolje provestu u najludjoj noći po Julijanskom kalendaru.

Trsteničane će zabavljati Miroslav Ilić, a slavuj iz Mrčajevca na gradskom trgu nastupa u 22 časa. Za sve stanovnike u okruženju, iz Medveđe, Drenove, Stragara, Poljne , Selišta, Počekovine, Omašnice., Golubovca i drugih mesta obezbedjene su autobuske linije.

Malo dalje, na dvadesetak kilometara od Trstenika, u Vrnjačkoj Banji, poručuju da je to tek ,,,pravo mesto novogodišnjeg slavlja i da ,,svi koji dođu, neće se pokajati,,. Na centralnom vrnjačkom trgu pevaće Bora Đorđević i ,,Riblja Čorba,, a program će trajati do iza ponoći.

Kruševac, pak, uz pomoć prijatelja i 40-tak sponzora, na Trgu organizuje doček pravoslavne Nove godine. Za dobro raspoloženje zadužene su grupe Kvadro od 21 sat i Amadeus bend od 22,30, Okupljene će zagrevati kuvani vino, rakija i čaj, a potpuni doživljaj praznika ,, Trajalov,,vatromet.

Jugoprevoz Kruševac organizuje prevoz bez naplate iz Lazarevca i Ljubave, Ribarske Banje, iz sela Stanci, Zlatara i Bošnjana ,Padeža i Vratarea , te iz Zdravinja i Globodera, iz Velike Vrbnice i sela Buci

U Brusu, nakon lokalne grupe „Vremeplov“ nastupiće zvezda ,,Granda,, Katarina Grujić. Program u Brusu počinje u 21.30. Aleksandrovčani će pravoslavnu Novu godinu dočekati na trgu uz lomljenje česnice, tople napitke i vatromet u ponoć. Program počinje od 18 časova.

U Varvarinu će na trgu u centru od 22 sata biti organizovan doček uz muziku, kuvano vino i čajeve. U Ćićevcu će za doček od 22 sata pevati Zvezde ,,Granda,, Katarina Živković i Stefan Jakovljević.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime