Tribina „Nasilje jednako zločin“ kao borba protiv nasilja nad ženama

0

Opština Prokuplje i Komisija za rodnu ravnopravnost i jednake mogućnosti Opštine Prokuplje u Narodnom muzeju Toplice organizuju  2. decembra od 12h tribinu „Nasilje jednako zločin“. Tribina je deo kampanje “16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“.

Na tribini će govoriti narodna poslanica Dubravka Filipovski, predstavnica Policijske uprave Prokuplje Valentina Radić, ispred Centar za socijalni rad Prokuplje okupljenima će se obratiti direktor Snežana Vukadinović i predsednica Komisije za rodnu ravnopravnost i jednake mogućnosti Opštine Prokuplje Biljana Popović.

– Ova tribina ima za cilj da unapredi znanje žena da prepoznaju i prijave nasilje prema njima, kao i da zauzmu aktivan odnos i osnaže se da reaguju na nasilje. Akcenat je dat i na povećanje senzibilnosti opšte javnosti prema nasilju nad ženama, kao i na značaj reagovanja svih u ovim slučajevima – saopštavaju iz Opštine.

Organizator poziva sve zainteresovane da se u što većem broju uključe u rad tribine kako bi aktivno doprineli suzbijanju problema i kako bi žrtve nasilja mogle da računaju na bolju budućnost i siguran život.

 

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime