Tribina o Evropskoj uniji

1

U Narodnoj biblioteci „Rade Drainac“održana je tribina u sklopu projekta „Euteka“, pod nazivom „Hajde da pričamo o Evropskoj uniji“.

Publiku na ovoj tribini činili su prokupački srednjoškolci, učenici Gimnazije i Tehničke škole „15. maj“, a predavači su bili koordinator projekta „Euteka“ u Evropskoj uniji u vašoj biblioteci“ Aleksandar Đukić, predstavnik projekta „ Doživi EU “ Milica Škiljević i član Tima Evropa „O evropskoj uniji i procesu pristupanja Srbije EU Marjan Cvetković.

– Euteka EU u vašoj biblioteci je projekat koji ima za cilj pružanje konkretne podrške bibliotekama širom Srbije, kako ne bi one u svojim sredinama postale mesta za informisanje građana o temama koje su u vezi sa EU. Euteka mrežu biblioteka čini 48 javnih biblioteka u Srbiji, rekao je koordinator projekta „Euteka EU u vašoj biblioteci“ Aleksandar Đukić.

Direktor prokupačke biblioteke „Rade Drainac“ Dragan Ognjanović je istakao da saradnja biblioteka i Evropske unije u Srbiji traje godinama unazad.

– Narodna biblioteka „Rade Drainac“ je dobila jedan računar, sto i stolicu i dobija izdanja o Evropskoj uniji. Sve se to nalazi na Dečijem odeljenju gde zainteresovani mogu da se informišu o Evropskoj uniji, istakao je Ognjanović.

Ova tribina se prema njegovim rečima konkretno odnosila na projekat „Evropski dnevnik“, koji je namenjen učenicima i predviđa njihov boravak u Evropskoj uniji.

– Ukoliko budu dovoljno uspešni na konkursu i projektu biće nagrađeni odlaskom u neku od zemalja EU, gde će moći da posete i vide kako izgledaju neke institucije i znamenitosti u evropskim zemljama, naglasio je Ognjanović.

1 KOMENTAR

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime