Tribina u Kruševcu: Da se Hirošima i Nagasaki nikad ne ponove

0

„Nuklearno razoružanje u multipolarnom svetu ,, tema je tribune koja će se u utorak 15. decembra, sa početkom u 18 časova, održati u Beloj sali Kulturnog centra u Kruševcu,

Predavači su studenti iz Beograda i Kruševca iz neformalne studentske grupe „Mladi za razoružanje“ koji vode antinuklearnu kampanju u regionu jugoistočne Evrope u okviru projekta „ICAN Academy – Youth Supports Humanitarian Disarmament“ podržanog od strane Erasmus i udruženja „Podrška.

– Cilj predavanja je podizanje svesti mladih, ali i šireg građanstva o važnosti zabrane nuklearnog oružja. Želimo da predstavimo osnovne probleme sa kojima se danas suočavamo kao čovečanstvo na putu ka razoružanju, kao i da pojasnimo zašto svaki pojedinac u Srbiji treba da bude zainteresovan za rešavanje ovog pitanja koje se već dugo vremena ostavlja po strani, navode organizatori.

Posetioci će dobiti na poklon primerak knjige koja je objavljena povodom 70. godišnjice bombardovanja Hirošime i Nagasakija “Bombe nad Hirošimom i Nagasakijem” autorke Ane Tele.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime