Trodnevna manifestacija “Dani šljive” u Blacu

0

Od 24. do 26. avgusta u Blacu po 16. put održavaju se “Dani šljive” – najveća privredno turistička manifestacija u ovom regionu Srbije. U organizaciji Opštine Blace i Turističke organizacije Blace, grad ispod Jastrepca ugostiće više desetina hiljada posetilaca, biti domaćin uglednim proizvođačima i stručnjacima za uzgoj i preradu šljive, ali će biti i mesto gde će svoje koncerte održati neka od najvećih imena iz sveta muzike sa prostora Balkana.

– Zadovoljstvo je i čast po šetnaesti put organizovati ovakvu manifestaciju. Šljiva se na području Blaca gaji vekovima – mi proslavljamo trud i napor generacija uzgajivača ovog plemenitog voća. Opština Blace je potpuno opredeljena da i nadalje bude mesto podrške i stimulansa razvoja poljoprivrede u našem regionu. Uveren sam da će brojni stručni skupovi i poslovni susreti doprineti daljem unapređenju, a da će atraktivni zabavni deo ponovo privući desetine hiljada ljudi u Blace. Bićemo dobri domaćini, a siguran sam da će brojni gosti poneti sa sobom pozitivne utiske i sagledati kakvim privrednim, poljoprivrednim i turističkim potencijalom raspolažemo, kazao je predsednik opštine Blace Milan Ćurčić.

Manifestacija počinje u petak, 24. avgusta nizom stručnih susreta posvećenih uzgoju i preradi šljive i nastavlja se u večernjim satima kada će se održati ceremonija otvaranja manifestacije Manifestaciju će otvoriti Zoran Đorđević, ministar u Vladi Srbije za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Nakon ceremonije otvaranja i tradicionalnog vatrometa, program se nastavlja spektakularnim koncertima Amadeus benda i Ace Lukasa . U subotu, 25. avgusta centralni muzički nastup imaće Goca Tržan i Dejan Petrović sa big bendom, dok manifestaciju zatvara kultna rok grupa „Van gog” nastupom u nedelju, 26. avgusta.

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here