Trstenički film ,, Popalava,,osvojio Srebrnu kolajnu

0

Film ,,Poplava,, , autora Gorana Dumanovića i Dragana Gavrilovića, koji govori o katastrofalnim poplavama koje su zadesile Opštinu Trstenik prošle godine, osvojio je Srebrnu kolajnu u kokurenciji od 120 filmova na Međunarodnom festivalu TV i radio produkcije, zemalja podunavskog regiona ,,Protest 2015, održanom u Bačkoj Topoli.

Veoma zapažen uspeh opaj film je postigao i na TV Festivalu ,, Brati na,, i prestižnom Festivalu ,, Zlatni vitez,, koji je održan u Sevastopolju u Rusiji.

Kratko obrazloženje žirija za ,,Poplavu,, glasi: „ Ubrzanje, iznenadni rez prirode objavi biće čoveka, njegovu nevinost, nedužnost i čistotu. Dokument poplave, svedočanstvo o preokretu, o dubinskoj svetlosti, o svetlosti i čoveku. Ikonografija, preobražaj u času bespomoćnog i nepredvidivog ,i onog najboljeg u našem malenom biću,,.

Ovaj film je pomogla Opština Trstenik.

U konačnom plasmanu na ,, Profestu,, prvo mesto i Zlatnu kolajnu osvojio je film ,, Živo nasledje,, RTV Budva, drugo mesto i Srebrnu kolajnu film ,,Poplava,, produkcije Duga i treće mesto i Bronzanu kolajnu RTS za film ,, Zauvek braća,,.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime