Trstenik pozvao Premijera Vučića da Prvu Petoletku reši kao Železaru

0

Prva Petoletka danas proslavlja 66 godina rada i postojanja. U ovom nekadašnjem gigantu koji je zapošljavao 16 000 radnika danas se za opstanak bori njih 3000.

Predsednik Opštine Trstenik i lider Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić smatra da Prva Petoletka ima radnu snagu, proiuzvod i tržište i da je za ovu fabriku potrebno obezbediti kvalitetan menadžment i sredstva za nabavljanje nove opreme po istopm principu po kome je to urađenio za Železarom Smerderevo.

– Prva Petoletka danas zapošljava 3000 radnika i drugi je sistem posle Železare Smederevo. Radnici Prve Petoletke nemaju šta da slave. Njihova budućnost je potpuno neizvesna. Za ovu fabnriku od koje grad živi nema ozbiljnih kupaca i zato pozivam Premijera Vučića i Vladu Republike Srbije da problem radnika, fabrike i grada reše angažovanjem upravljačkog menadžmenta po istom principu po kome su to učinili sa Železarom Smederevo, ističe predsednik Opštine Trstenik Miroslav Aleksić.

Po njegovom mišljenju, izostanak pravog rešenja bi doveo u pitanje opstanak ne samo Opštine Trstenik nego i čitavog regiona od Krušewca do Kraljeva, jer je u pitanju 3000 radnika i članova njihovih porodica.

O obeležavanju 66 godina Prve Petoletke u Trsteniku više možete pročitati OVDE

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime