Trstenik u latino ritmu

0

Promocijom četiri knjige o Ugu Čavezu i izložbom slika „Venecula za XXII vek“ koju je otvorila Otpravnica Poslova Ambasade Venecuele dr Dije Nader u Trsteniku su otpočeli „Dani Venecuеle“ koji će trajati do 14.juna. Tim povodom u Opštini Trstenik organizovan je prijem za predstavnike Ambasade Venecuele.

Predsednik Opštine Trstenik Miroslav Aleksić upoznao je predstavnike Ambasade sa kulturnim manifestacijama koje se tradicionalno održavaju u Trsteniku i zahvalio na inicijativi za organizaciju Dana Venecuele u Trsteniku.

– Pored manifestacija poput „Jefimijinih dana“ i „Savremene srpske proze“ koje se u Trsteniku decenijama organizuju i na najbolji način promovišu srpsku kulturu drago mi je što će naši sugrađani imati priliku da se u svom gradu, kroz niz manifestacija, upoznaju i sa kulturom naroda Bolivarske Republike Venecuele, rekao je Aleksić.

Otpravnica Poslova Ambasade Venecuele dr Dije Nader zahvalila se na prijemu i logističkoj prodršci koju je Opština Trstenik pružila u organizaciji „Dana Venecuele“ manifestaciji koja je nastala na inicijativu Društva prijatelja latinoameričkih naroda „Simon Bolivar“

– Izuzetno mi je drago što sam danas u Trsteniku. Nas kao diplomate uvek šalju u Beograd, međutim smatram da bi bila velika greška otići iz Srbije i ne upoznati ovakva mesta. Za svakog diplomatu je važno da obiđe sve krajeve Srbije jer se tako stiče širi uvid i jedino se na taj način može videti čistota ovih mesta koja ne krasi glavne gradove, rekla dr Dije Nader.

U okviru “Dana Venecuele“ u Trsteniku Otpravnica poslova Ambasade, dr Dija Nader, održala je predavanje na temu „Značaj i uspesi Bolivarske revolucije“.

Nakon predavanja na Trgu mladih , plesna grupa „Venecuela“je gost plesne škole „Radost“ i predstavila je publici bogatstvo venecuelanskih plesova.

Manifestacija se nastavlja u sredu, 10. juna, u 20.00 časova projekcijom filma „Razglednice iz Lenjingrada“ (2007), u režiji Marijane Rondon. U danima koji slede, sve do 14. juna, svake večeri od 20.00 časova prikazivaće se najistaknutija savremena filmska ostvarenja venecuelanske produkcije, kao što su „Dečak koji laže“, „Večni pepeo“, „3 dana i 40 godina“, „Svirati i boriti se“.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime