Trstenik u pripravnosti zbog mogućih poplava

0

Opštinski štab za vanredne situacije u Trsteniku od danas je u statusu pasivnog dežurstva. Na sednici Štaba je konstatovano da su preduzete sve operativne i preventivne mere na zaštiti i spasavanju, a u pripravnosti su i sve komunalne službe i javna preduzeća zbog opasnosti od izlivanja reka usled nepovoljnih vremenskih uslova.

Prema rečima komandanta Opštinskog štaba, koji je predsednik Opštine Trstenik, Miroslava Aleksića, stanje vanrednog pasivnog dežurstva za članove Štaba uvedeno je u skladu sa upozorenjem Ministarstva unutrašnjih poslova Sektora za vanredne situacije i Hidrometeorološkog zavoda Republike Srbije i,, Srbija viode,, o porastu nivoa vodostaja na rekama.

– Zbog tendencije porasta vodostaja i očekivanih padavina u naredna 24 sata odlučeno je da se uvede pasivno dežurstvo svih članova Štaba za vanredne situacije. Na današnjoj sednici dat je i nalog svim komunalnim službama Opštine Trstenik da obilaze vodotokove drugog, ali prvog reda kao i sve kritične tačke na teritoriji opštine. Nalog je dat i javnim preduzećma da budu u stanju pripravnosti sa svojom mehanizacijom, kao i da se obaveste sve druge firme koje raspolažu sa potrebnom mehanizacijom da budu u pripravnosti. U stalnom smo kontaktu sa Sektorom za vanredne situacije i Hidrometeorološkim zavodom i pratimo situaciju sa vodostajem, izjavio nam je predsednik Opštine Trstenik Miroslav Aleksić, komandant Štaba za vanredne situacije.

Aleksić kaže da je u ovom trenutku nivo Zapadane Morave na teritoriji Opštine Trstenik u stanju redovne odbrane od poplava.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime