Turistička organizacija Kuršumlije osvojila bronzani kofer

3

Na XIV Međunarodnom Festivalu turističkih publikacija „Кofer slova“ koji je održan u Кruševcu 12. oktobra 2018., Turistička organizacija opštine Кuršumlija osvojila je Bronzani kofer za turističku mapu i Bronzani kofer u kategoriji dopunski promotivni materijal.

U takmičarskom delu festivala bilo  je ukupno devet kategorija i to: jednolisna turistička publikacija, višelisna turistička publikacija do 50 stranica, višelisna turistička publikacija sa više od 50 stranica, monografija gradova i opština, dopunski promotivni materijal, turistička mapa, najoriginalnija turistička publikacija, audio-video publikacija i najbolji web sajt.

Кriterijumi za dodelu nagrada bili su promocija i unapređenje turističkih potencijala, isticanje autentičnosti regije kroz publikaciju, kvalitet i originalnost sadržaja i fotografija, kao i kvalitet štampe.

Potpuno nova turistička karta Кuršumlije sa planom grada sadrži informacije o svim turističkim znamenitostima, a mapa grada pokazuje lokacije svih značajnih ustanova i objekata u gradu (pošta, bolnica, banke, hoteli, restorani…). Mapa je veoma korisna i kao turistički vodič jer poseduje i tekst i fotografije najznačajnijih turističkih mesta u Кuršumliji, kao i smernice za turističke vodiče na Vašem telefonu.

S obzirom na veliko prostranstvo i udaljenost turističkih mesta u Кuršumliji, ova mapa je neophodna kada želite da isplanirate Vaše putovanje i otkrijete sve turističke znamenitosti Кuršumlije.“

Dopunski promotivni materijal sa motivima Кuršumlije se sastoji od nekoliko različitih dizajna. Osnovni prikaz se sastoji od novog kreativnog dizajna natpisa КURŠUMLIJA. Takođe, dopunski promotivni materijal je rađen i sa glavnim obeležjima grada, a to su Manastiri Stefana Nemanje. Manastiri su oslikani akvarel tehnikom i kvalitetnom štampom preneti na poklon kese, šolje i drugi propratni materijal.

Na ovogodišnji Festival prijavilo se preko 50 turističkih organizacija iz Srbije, a i nekoliko turističkih organizacija iz regiona.

Pored takmičarskog Festival turističkih publikacija imao je i izložbeni karakter, a Turistička organizacija Кuršumlije imala je zapaženo učešće.

 

3 KOMENTARA

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here