Turistička predstavila potencijale kuršumlijskog kraja

0

U subotu i nedelju, 12. i 13. juna u Novom Sadu uspešno je održan sajam domaćeg turizma pod sloganom „Upoznaj Srbiju“ u Tržnom centru Big. Više od 50 izlagača, za dva dana, predstavili su svoje ponude posetiocima.

Organizator manifestacije je „Carnival Fun Factor-Event Production”, dok je domaćin bila Turistička organizacija Vojvodine uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam. Prvi Sajam domaćeg turizma otvorio je pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević koji je pozvao sve građane da leto provedu u Srbiji i da ova manifestacija treba da preraste u tradiciju i da u vidu karavana putuje po celoj Srbiji i priča o lepotama naše zemlje.

Cilj ovogodišnjeg Sajma bio je predstavljanje turističke ponude Srbije i podsticanje razvoja domaćeg turizma. Prezentacijama destinacija u Srbiji, kroz predele, gradove, sela, ljude i običaje, zaokružuje se celina marketing strategije organizatora kojom se podstiču putovanja u zemlji.

Turistička organizacija opštine Кuršumlija predstavila je svoju turističku ponudu potencijalnim turistima iz Vojvodine. Prve zadužbine Stefana Nemanje, Đavolja Varoš, Prolom i Lukovska Banja, brojni suveniri i proizvodi domaće radinosti izazvali su veliku pažnju građana Novog Sada.

Sajam domaćeg turizma je realizovan uz poštovanje svih epidemioloških mera.

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here