Turistička predstavila potencijale kuršumlijskog kraja

0

U subotu i nedelju, 12. i 13. juna u Novom Sadu uspešno je održan sajam domaćeg turizma pod sloganom „Upoznaj Srbiju“ u Tržnom centru Big. Više od 50 izlagača, za dva dana, predstavili su svoje ponude posetiocima.

Organizator manifestacije je „Carnival Fun Factor-Event Production”, dok je domaćin bila Turistička organizacija Vojvodine uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam. Prvi Sajam domaćeg turizma otvorio je pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević koji je pozvao sve građane da leto provedu u Srbiji i da ova manifestacija treba da preraste u tradiciju i da u vidu karavana putuje po celoj Srbiji i priča o lepotama naše zemlje.

Cilj ovogodišnjeg Sajma bio je predstavljanje turističke ponude Srbije i podsticanje razvoja domaćeg turizma. Prezentacijama destinacija u Srbiji, kroz predele, gradove, sela, ljude i običaje, zaokružuje se celina marketing strategije organizatora kojom se podstiču putovanja u zemlji.

Turistička organizacija opštine Кuršumlija predstavila je svoju turističku ponudu potencijalnim turistima iz Vojvodine. Prve zadužbine Stefana Nemanje, Đavolja Varoš, Prolom i Lukovska Banja, brojni suveniri i proizvodi domaće radinosti izazvali su veliku pažnju građana Novog Sada.

Sajam domaćeg turizma je realizovan uz poštovanje svih epidemioloških mera.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime