Turistički potencijali Kuršumlije na “Beogradskom manifestu”

0

Turistička organizacija opštine Кuršumlija je i ove godine predstavila turističku ponudu na “Beogradskom manifestu” koji je održan u Beogradu od 19. do 21. maja.

Turistička organizacija opštine Кuršumlije predstavila je tri banje, srednjovekovne manastire, prirodni fenomen Đavolju Varoši i druge turističke potencijale.

U Turističkoj organizaciji su tom prilikom u pozivu da turisti posete naš kraj naveli:

“Kuršumlija je prelepi grad u jugoistočnoj Srbiji, smešten u kotlini između planina Radan i Kopaonik. Ovaj grad ima dugu istoriju, bogatu kulturu i predivnu prirodu koja ga okružuje.

Kuršumlija je poznata po svom termalnom izvoru Banja Kuršumlija, koji je poznat po svojim lekovitim svojstvima. Ovaj izvor sadrži visok procenat minerala i koristi se u terapeutske svrhe za lečenje raznih oboljenja.

Ako volite prirodu, ne propustite priliku da posetite planinu Radan, koja se nalazi u blizini Kuršumlije. Ova planina predstavlja pravi raj za sve ljubitelje planinarenja, biciklizma i drugih aktivnosti na otvorenom.

Kuršumlija je sjajan izbor za sve one koji žele da upoznaju bogatu kulturu, istoriju i prirodne lepote jugoistočne Srbije”.

 

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime