Turneja Slobodne zone i u Prokuplju

0

Film klub Prokuplje u saradnji sa Domom kulture i ove godine u Prokuplju prikazuje najbolje filmove sa Filmskog festivala Slobodna zona.

Projekcije filmova su u Domu kulture 23. i 24. juna, a u okviru Kulturnog leta.

SUBOTA 23. JUN OD 17:30

CRVENI PAS (IGR) 88min
Reditelj: Kriv Stenders
Zemlja: Australia
Kada jedanaestogodišnjeg Mika pošalju na farmu njegovog dede u udaljenoj oblasti Pilbara u Zapadnoj Australiji, on je spreman na dosadan život pun teškoća koji ga tamo očekuje. Umesto toga, on pronalazi mit, avanturu i prijateljstvo sa jedinstvenim, olinjalim psom koji će mu zauvek promeniti život.

ČAVELA (DOK) 93min
Reditelj: Catherine Gund, Daresha Kyi
Zemlja: USA
Uz pomoć svoje lirske strukture, Čavela pruža gledaocima nadahnjujuće i intelektualno izazovno putovanje kroz život inovativne umetnice Čavele Vargas prožet ikonoklazmom.

DAN OSLOBODJENJA (DOK) 100min
Reditelj: Morten Traavik, Uģis Olte
Zemlja: Latvia, Norveška, Slovenija
Pod ljubaznim ali čvrstim smernicama starog fana koji je postao režiser i kulturni diplomata, i na iznenađenje celog sveta, kultni bend Lajbah iz bivše Jugoslavije postao je prva strana rok grupa koja je nastupala u državi-tvrđavi Severnoj Koreji.

NEDELJA 24. JUN od 18:00

ĆAMBRA (IGR) 120min
Reditelj: Jonas Carpignano
Zemlja: Italija, Brazil, Nemačka, Francuska, SAD, Švedska
U Ćambri, maloj rumunskoj zajednici u Kambriji, Pio Amato očajnički želi da odraste što brže. Sa samo 14 godina, on pije, puši i jedan je od retkih ko može da ide rame uz rame sa lokalnim Italijanima, afričkim imigrantima, kao i njegovim Rumunima

500 GODINA (DOK) 108min
Reditelj: Pamela Yates
500 godina prikazuje epsku priču koja je dovela Gvatemalu do odlučujuće tačke u njenoj istoriji od suđenja bivšem diktatoru generalu Riosu Montu za genocid do narodnog pokreta koji je svrgao s vlasti tadašnjeg predsednika Ota Pereza Moline.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime