Turska kompanija otvara fabriku za hiljadu radnika

0

Turska kompanija u oblasti tekstila „CCM moda“, čiji su partneri danas razgovarali sa ministrom odbrane Bratislavom Gašićem i gradonacelnikom Dragim Nestorovićem u zgradi Gradske uprave, trebalo bi, ako sve bude po dogovoru, da u jednom od tri objekta Hemijske industrije „Župa“, otvori pogon u oblasti modne industrije . Pogon bi u prvoj fazi upošljavao 250, potom 600 i u punom kapacitetu 1.000 radnika.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici kompanije „Džinsi“ koja u Srbiji već ima tri fabrike u Leskovcu i jednu u Krupnju, a poslovni sastanak u Kruševcu epilog je susreta premijera Srbije Aleksandra Vučića i Turske Ahmeta Davutoglua pre mesec dana, rečeno je novinarima.

O povoljnostima za investiranje u Srbiji, odnosno Kruševcu turske biznismene informisao je predstavnik Razvojne agencije Srbije Radoš Gazdić, a dogovoreno je da Turci u najkraćem roku proslede agenciji Pismo o namerama i Biznis plan, nakon čega bi bio potpisan trojni Memorandum o razumevanju izmedju Vlade Srbije, Grada Kruševca i kompanije „CCM moda“ koja mahom radi za zapadnoevropsko tržište.

Na pitanje novinara kada bi fabrika trebalo da počne sa radom rečeno je da je rok 15. april.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime