Tutoring kao rešenje školskih problema

  0
  Foto: Osnovna škola "Milić Rakić Mirko"

  Program  „Tutoring“, koji je u protekloj godini sproveden u Osnovnoj školi „Nikodije Stojanović Tatko“ i „Milić Rakić Mirko“, doneo je pozitivne rezultate i za učenike, i za tutore, ali i za škole. Na završnim sastancima koji se ovih dana vode ustanovljeno je da je najbolji put do uspeha „Škola u zajednici – zajednica u školi“.

  Današnji sastanak u Beogradu okupio je organizatore programa, predstavnike iz  World Vision Austrija, Agroinvest fondacija Srbija, Zapadnobalkanski institut, Visoka škola strukovnih studija za vaspitače Mihailo Palov, Pelipe Pirot, kao i predstavnike obe prokupačke škole i koordinatorku za tutore Jasminu Mladenović.

  Posebno se govorilo o značaju kvaliteta obrazovanja u Srbiji kao i ulozi savremene škole u zajednici. Istaknuta je  neophodnost podrške i umrežavanje sa širom lokalnom  zajednicom.

  – Za mene kao jednog od menadžera naše škole izuzetno je bila zanimljiva i korisna tema koja se ticala prikupljanja sredstava za škole kao i podrška lokalne zajednice u tome, jer bez ulaganja u obrazovanje nema kvaliteta i rezultata – rekla je Jasmina Džipković, pomoćnica direktora OŠ „Milić Rakić Mirko“.

  Ova škola dobila je upravo od Zapadnobalkanskog instituta donaciju za kupovinu novih nastavnih sredstava u iznosu od 170 000 dinara. Tako su sve učionice dobile belu tablu, a donacija je obuhvatila i platno za projekciju, laptop, tri CD plejera, nastavna sredstva za matematiku u vidu geometrijskih setova, kao i potrošni radni materijal za radionice.

  – Mene ova donacija mnogo raduje, jer je zaista teško kada su vam nastavna sredstva neophodna a vi ih nemate. Prvi deo donacije stigao nam je u januaru, a drugi na početku školske godine, kao svojevrstan poklon za Dan škole. Od ovoga ćemo svi imati koristi, i učenici i nastavnici – rekla je direktorka škole „Milić Rakić Mirko“ Ivana Radonjić.

  Završna konferencija povodom „Tutoring“ programa biće održana u Nišu 28. septembra. Okupiće predstavnike škola iz Srbije koje su učesnice „Reci“ projekta u okviru koga je realizovan Tutoring program, roditelje učenika čija su deca identifikovana da rade po ovom programu, tutore koji su volonterski  radili sa decom kao i predstavnike lokalnih vlasti i Školskih uprava. Školama će se uručiti ugovori o donaciji na ime nastavnih sredstava, sertifikati a tutorima prigodni pokloni za njihovo angažovanje.

  U međuvremenu, kao znak zahvalnosti Osnovna škola „Milić Rakić Mirko“ za tutore je priredila simboličan poklon – ekskurziju do prestonice.

   

  VAŠ KOMENTAR

  Napišite Vaš komentar
  Unesite svoje ime