Tutorke u Prokuplju dobile tablete

0
Foto: Tutoring Prokuplje

Uspešan završetak “Tutoring” programa, u kom su učestvovale i prokupačke škole, obeležen je mnogobrojnim sastancima, razmenom iskustava, ali i poklona. Zapadnobalkanski institut donirao je nastavna sredstva školama, a tutorke su za svoj trud nagrađene tabletima.

Program  „Tutoring“, koji je u protekloj godini sproveden u Osnovnoj školi „Nikodije Stojanović Tatko“ i „Milić Rakić Mirko“, doneo je pozitivne rezultate i za učenike, i za tutore, ali i za škole. Pod sloganom “Vidimo se u školi” sa decom kojoj je potrebna pomoć u učenju radile su volonterke, uglavnom učenice srednjih prokupačkih škola.

– Ovo je bilo jedno divno i po svemu neobično iskustvo. Škole pregovaraju sa Opštinom i nekim višim instancama o finansijskoj podršci programa i za školsku godinu koja je već počela. Ukoliko toga ne bude bilo, planira se formiranje timova vršnjaka koji bi pomagali drugarima. Vršnjački edukatori  bi mogla da budu i deca koja su uspešno prošla kroz program, pa da sad oni pomažu vršnjacima – kaže koordinatorka “Tutoring” programa u Prokupju Jasmina Mladenović.

Foto: Tutoring Prokuplje

Osim dobrih ocena, kao rezultat ovog projekta proistekao je i film “Vidimo se u školi”, koji je uradio Ciklotron. U filmu se prikazuju uspesi dece koja su učestvovala u “Tutoring” programu u Prokuplju, Beloj Palanci i Knjaževcu tokom 2016 i 2017. godine. Pokazalo se da su škole na jugu Srbije posebno su ugrožene, jer se suočavaju sa velikim problemima vezanim za siromaštvo koje utiče na neredovno pohađanje i osipanje dece iz škola, ali i sa nerazumevanjem važnosti obrazovanja u modernim društvima.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime