U Aleksadrovcu ,,Čehov je Tolstoju rekao Zbogom ,,

0

Mala kamerna predstava u režiji Irfana Mensura, po tekstu hrvatskog pisca Mira Gavrana ,,Čehov je Tolstoju rekao Zbogom,, je na zadovoljstvo župske publike odigrana na daskama koje život znače u aleksandrovačkom Domu kulture ,, Milosav Buca Mirković,,.

Lik velikog ruskog pisca dočarava izvrsni Predrag Ejdus , koji na sebi svojstven način inspiriše mlade kvalitetne glumce Ivana Đorđevića, Jasminu Večanski i Hanu Selimović da ovaj dobar i vešto napisan komad publika lako prati, razume i uživa u njemu.

Župljani su ga otrpatili bez daha iako u centru komada nisu život i biografije dva velikana ruske književnosti, već slojevita priča koja ispituje međuljudske odnose.

Na imanje velikog pisca Lava Tolstoja, Jasnu Poljanu, 1890. godine u goste dolazi talentovani i još nepoznati mladi pisac Anton Čehov sa suprugom Olgom. Oni ne znaju razlog poziva, a kada saznaju to će ih primorati da donesu važnu odluku o predstojećem letu. Ubrzo počinju sukobi u kojima učestvuju i žene pisaca.

Uloge bračnog para Tolstoj igraju Predrag Ejdus i Jasmina Večanski, a Čehov – Ivan Đorđević i Hana Selimović.

Komad predstavlja liteararnu fikciju. U stvarnosti, susret dva pisaca se dogodio kasnije. Bilo kako, župska publika se lepo zabavila.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime