U Blacu 13 osoba zaraženo korona virusom

0

U jeku borbe protiv pandemije izazvane virusom Covid 19, u Blacu je došlo do povećanja broja obolelih na novi virus u odnosu na prošlu nedelju kada ih je bilo samo dvoje, a u međuvremenu ovaj broj je narastao na 11 obolelih, saopštio je danas Krizni štab blačke opštine.

Pre dva dana testirano je 30 osoba i od tog broja 22 osobe iz Doma za smeštaj odraslih lica ometenih u mentalnom razvoju koje su bile u kontaktu sa radnicom iz Кruševca kod koje je ranije ustanovljeno prisustvo virusa Covid 19 (13 radnika i 9 štićenika), 3 radnika Doma zdravlja Blace i 5 osoba koje su bile u kontaktu sa osobama koje su imale simptome slične virusu Covid 19.

Od 30 testiranih osoba njih 11 je pozitivno na novi virus i to svi iz Doma u Trbunju od kojih je 7 zaposlenih i 4 štićenika, odnosno sada je 13 obolelih ukupno, jer je kod dve osobe još ranije ustanovljen virus Covid 19. Za sada ukupan broj testiranih 32, obolelih 13.

Ovakvo stanje zabrinjava i po hitnom postupku biće testirani svi zaposleni i štićenici u Domu u Trbunju kao i osobe sa simptomima koje su bile u kontaktu sa obolelima.

Prema rečima predsednika Opštine Blace Milana Ćurčića, cilj je da se što pre dođe do svih kontakta koji su imali oboleli kako bi što hitnije zaustavili vrtoglavo širenje virusa.

„Apelujem na sve građane da poštuju mere izolacije i samoizolacije i da do kraja vanrednog stanja poštuju sve preporuke nadležnih organa i da pre svega ostanu kod kuće. Ne želimo da Blace bude novo žarište virusa, molim vas ostanite kod kuće. Svi koji osećaju simptome slične virusu ili su imali kontakte sa obolelima da se jave Domu zdravlja u ambulanti za Covid 19 koja je otvorena od 07.00-22.00. Lokalna samouprava obezbedila je zaštitna sredstva i sredstva za dezinfekciju Domu zdravlja, Domu u Trbunju i Domu za smeštaj starih lica. Činimo sve što je moguće u ovom trenutku- saopštio je predsednik Opštine Blace Milan Ćurčić.”

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime