U CENTRU PROKUPLJA SVAKOG DANA PEVA BUDUĆA OPERSKA DIVA

0
olivera-marković

PROKUPLJE: Olivera Marković, devojka filmskog imena, umetnica u pravom smislu te reči svakog dana svira svoju gitaru i peva za Prokupčane na gradskom šetalištu. Olivera je došla iz Beograda kod bake za raspust, a ovo je drugo leto da je svoj raskošni glas poklonila Prokuplju.

Skromna i nenametljiva Olivera zauzme svoje mesto na klupici kod Pošte i pusti svoj glas. Tada ju je nemoguće ne primetiti.

– Pevam i sviram po osećaju. Nemam neki osmišljen red i repertoar. Moj tata kaže da sjajno pevam francuske šansone, ali mi je to pomalo dosadilo. Veliku radost mi pričinjava to što vidim da se ljudima dopada kad me čuju. – kaže Olivera.

Rado peva i domaću i stranu muziku, a kaže da se njen prošlogodišnji utisak nije promenio: Prokupčani vole domaću muziku. Olivera ima samo osamnaest godina, ali velike muzičke snove. Ove jeseni školska godina će za nju početi dvaput. Prvo u septembru u Srednjoj muzičkoj školi u kojoj je upisala solo pevanje, a onda u oktobru na Filološkom fakultetu u Beogradu na Katedri za bibliotekarstvo i informatiku. Još nije sigurna da li su joj veća ljubav muzika ili knjige.

U Prokuplju će svirati do 10. avgusta, a onda odlazi da se pripremi za ostvarenje svojih snova.

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here