U Dečijoj nedelji učestvovalo 1500 dece

0
Foto: Vladan Milutinović Car, Dom kulture Prokuplje

Da Dečija nedelja, koju organizuje prokupački Dom kulture, postaje manifestacija od izuzetnog značaja i kvaliteta, pokazuje ovogodišnja posećenost. Iz Doma kulture kažu da je dečiju predstavu “Obrni okreni” pogledalo preko 1000 dece, a da je celu manifestaciju ispratilo više od 1500 najmlađih Prokupčana.

Dečija nedelja otvorena je književnom večeri najmlađih pesnika iz Književne omladine Prokuplja, a pored mjuzikla “Obrni okreni” za decu su se na pozornicu popeli i najmlađi igrači – folkloraši KUD “Abrašević”.

– Nama je izuzetno drago da je naša najmlađa publika zadovoljna programom. To je potvrda našeg rada, ali i veliki podstrek da ubuduće budemo još bolji. – rekla je direktorka Doma kulture Tijana Petrović.

Manifestacija je tradicionalno završena predstavljanjem dečijih pesnika, pa su prokupačke prvake pozdravili Moma Dragićević iz Kruševca, Darko Glavaš iz Inđije i Dragan Marinković i Minja Ilijeva iz Niša. “Pozdrav prvacima” bio je povod da pesnici i deca u jednosatnom druženju podele stihove o njihovom odrastanju, zaljubljenosti, prvim ocenama i slovima, Dečijoj nedelji i dečijim pravima.

 

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime