U Gimnaziji obeležen Dan pobede nad fašizmom

0

 

Učenici prokupačke Gimnazije, kojima je drugi strani jezik koji uče u školi ruski, zajedno sa svojom profesorkom Zoricom Kovačević, obeležili su 9. maj Dan pobede nad fašizmom,  u petak za vreme velikog odmora .

 

– Današnjim časom smo poslali poruku mira u svet. Učenici I-2, I-3, II-1 i IV-2 odeljenja, pevanjem ljubavno patriotske pesme „Kaćuša“ izrazili su radost zbog pobede nad fašizmom i što je još važnije, ogromnu zahvalnost svim našim precima, koji su dali živote u borbi protiv fašizma, istakla je profesorka ruskog jezika Zorica Kovačević.

 

Deo današnjeg performansa koji se odnosi na obeležavanje ovog važnog datuma jeste i pano koji se u školi nalazi na ruskom zidu. Pano su pravili članovi sekcije ruskog jezika.

– Taj naš zid sa nama živi, jer on prati sve aktuelne događaje sa različitim temama koje su povezane sa ruskim jezikom i zemljom u kojoj je on maternji jezik, naglasila je Kovačević.

 

Na jednom delu panoa nalaze se autentične fotografije kojima je izražena radost pobede 1945. godine, a u drugom delu je prikazano kako se sada u Rusiji slavi Dan pobede nad fašizmom. Učesnici ovog performansa i njihovi gosti na grudima su nosili lentu Svetog Georgija, kao simbol Dana pobede nad fašizmom, a dobili su ih iz Ruskog doma specijalno za ovu priliku.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime