U koju opremu za telefon treba da uložite?

0
telefon-kabl
Foto: Pixabay.com

Mobilni telefoni postali su gotovo neizostavni deo našeg svakodnevnog života. S obzirom na to da je reč o savremenim, multifunkcionalnim uređajima, kvalitetna dodatna oprema omogućiće vam da  iskoristite sve mogućnosti koje oni pružaju, a u nastavku teksta saznajte i kakva oprema će vam biti od najveće koristi.

#1 Potreban vam je kvalitetan USB kabl

Pouzdani kablovi za mobilne telefone važan su deo opreme za telefone. Pored toga što služe za punjenje telefona, njihova funkcija je i povezivanje mobilnog telefona sa desktop računarom ili laptopom radi prebacivanja podataka.

Neophodno je izabrati adekvatan ulaz, u zavisnosti od modela vašeg telefona, ali je činjenica da je C ulaz onaj koji dominira kod telefona poslednjih generacija, te je sve veća potreba za njima. Oni su značajno širi od kablova sa ulazom tipa B, što treba imati u vidu prilikom odabira kabla.

#2 Držač telefona za automobil koristan je za svakog vozača

Korišćenje mobilnog telefona u toku vožnje zakokom je zabranjeno, pa nema ni govora o tome da li ga ipak treba uzimati u ruke ili ne. Mnogo bezbednija opcija od držanja telefona u ruci tokom telefoniranja jeste da telefon držite pričvršćenim za šoferšajbnu i na taj način razgovarate ili ga koristite za navigaciju.

To je moguće zahvaljujući držačima za telefon, čiji je izbor zaista veliki kada su u pitanju i dizajn, ali i cene. Ovaj deo opreme omogućiće vam da vam u toku vožnje ruke uvek budu slobodne jer ne morate da tražite telefon po džepovima ili da razmišljate u koji položaj da ga stavite kako biste videli mapu kretanja.

#3 Punjač za auto – još jedan koristan deo opreme za telefon

Svojstvo modernih telefona jeste da im se baterija nešto brže prazni nego kod starijih modela, a s obzirom na to da dnevno provodemo i po nekoliko sati koristeći telefon, nije čudo što je punjenje obavezno barem jednom u toku dana.

slušalice-kabl
Foto: Pixabay.com

Punjači za auto posebno su korisni za ljude koji provode dosta vremena vozeći se automobilom, koji auto koriste za putovanja, te im je neophodno da imaju opciju punjenja telefona čak i tokom vožnje.

#4 Handsfree – za sve koji uživaju u dugim telefonskim razgovorima

Još jedan deo opreme za mobilne uređaje koji je mnogima dobrodošao jeste handsfree. Kao što mu i samo ime kaže, ruke su slobodne kada koristite ovaj aparat, čije su benefite među prvima počeli da koriste vozači, kako profesionalni, tako i oni koji voze auto za sopstvene potrebe.

Sve što treba uraditi jeste povezati ovaj aparat sa telefonom putem Bluetootha, a potom ga staviti u uho i bezbrižan razgovor može da počne. Možete paralelno da obavljate brojne zadatke koje imate i vodite razgovor bez žurbe, time ćete sebi uštedeti vreme, pored toga što nećete osećati bol u ruci zbog neprirodnog položaja u kome se ona nalazi tokom telefoniranja.

#5 Neizostavan deo opreme za telefon su slušalice

Ovo je verovatno deo opreme koju samo retki ne koriste jer svako ko voli da sluša omiljenu muziku u prevozu, na ulici, dok vežba, obavlja kupovinu itd. ima svoj nezamenljivi par slušalica.

U skladu sa potrebama, ali i estetskim kriterijumima, moguće je izabrati između veoma diskretne, manje modele slušalica, ali sa izuzetnim performansama kada je reč o kvalitetu zvuka, kao i one glomaznije, koje pretežno koriste mladi i svi oni kojima nošenje kabastih modela opreme za telefon ne predstavlja problem.

#6 Svakom telefonu potrebna je adekvatna zaštita od padova i grebanja

Jedna od najvažnijih stvari koju treba uraditi čim dobijete svoj telefon u ruke jeste da obezbedite odgovarajuću zaštitu za ekran i poleđinu telefona. Oštećenja koja se mogu dogoditi prilikom ispuštanja telefona nisu ni retka ni beznačajna, pa je najbolje odmah prilikom kupovine zaštititi telefon.

Za ekran vam je potrebna folija ili staklo

Svi smo uglavnom informisani koliko može da košta zamena ekrana na telefonu ukoliko napukne ili se slomi. Kako bi se tako nešto izbeglo, treba još na početku korišćenja staviti zaštitno staklo, koje nesumnjivo pruža najveći nivo zaštite, ili foliju, ukoliko želite da se zaštita što manje vidi, ali da je ipak imate, barem kada su u pitanju ogrebotine koje mogu nastati nošenjem telefona u džepu ili u torbi.

Ostatak telefona zaštitite maskom

Poleđina telefona i ivice takođe spadaju u delove telefona koje je moguće razbiti, ogrebati i slično, pa ih još od prvog dana treba zaštititi poliuretanskom ili silikonskom maskom ili kožnom futrolom, ukoliko vam se to čini kao prihvatljivija opcija.

Uložite u kvalitetnu dodatnu opremu i uživajte u neslućenim mogućnostima vašeg digitalnog ljubimca!

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime