U Kruševcu najavljeno hapšenje narko dilera

0

Načelnik Policijske uporave Kruševac Miljan Petrović je najavio da će u 2016. godini akcenat, između ostalog, biti na suzbijanju narko kriminaliteta, pre svega zapleni opojnih droga i procesuiranju i hapšenju lica koja se bave kriminogenim delatnostima.

Policijska uprava Kruševac je u toku 2015. godine zabeležila smanjenje ukupnog broja krivičnih dela, što je trend poslednjih godina, koji se nastavlja. Broj svih krivičnih dela smanjen je za preko pet odsto, a skoro za 8 posto opšteg kriminaliteta, rekao je načelnik Policijske uprave Miljan Petrović.

-Veliki broj policijskih službenika bio je angažovan na obezbeđivanju javnih skupova i migracije stanovništva, na samo u Rasinskom okrugu, već širom Srbije, istakao je Petrović u osvrtu na proteklu godinu.

U 2015. registrovano je i povećanje otkrivenih raznih opojnih droga, u količini od skoro 27 kilograma. U oblasti privrednog kriminala akcenat će i dalje biti na korupciji, gde je otkriveno 30 krivičnih dela više u odnosu na prethodnu 2014.godinu.

U oblastima javnog reda i bezbednosti saobraćaja, beleži se neznatno smanjenje broja izvršenih prekršaja, odnosno saobraćajnih nezgoda. 15 osoba je nastradalo, što je za dve više nego u 2014. Odsek za strance, suzbijanje ilegalnih migracija i trgovinu ljudima preduzeo je ukupno 144 mera. Izdato je skoro 35 hiljada ličnih karata, a razmatran je i veliki broj zahteva za nabavku oružja.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime