U Kruševcu privedeno kraju suđenje bombašu iz Prokuplja

0

U Višem sudu u Kruševcu danas je privedeno kraju suđenje Ljubiši Andrejiću zvanom Ljuši (37) iz Prokuplja, koji je u noći između 4. i 5 juna prošle godine kidnapovao taksistu Nikolu Gopića (24) iz istog mesta pod pretnjom da ga vozi ka Kruševcu, a potom ofanzivnu ručnu bombu bacio na kruševačke policajce. U toj stravičnoj noći teško su povređeni policajci Saša Lukovac i Vladan Jovanović.

Taksista Nikola Gopić kazao nam je danas da od tog događa više ne vozi taksi vozilo, jer je imao tri kritične saobraćajke i jednu ozbiljnu pretnju sekirama. On je, kaže, iz straha po svoj život i porodicu , posebno za dvoje maloletne dece, napustio posao taksiste.

Nikola Gopić je na sudu do detalja i veoma slikovito predočio tu noć užasa, na putu od Prokuplja preko Blaca ka Kruševcu.

– Te noći dobio sam poziv od Ljubiše Andrejića da ga vozim . Došao sam po njega a on mi je sugerisao da idemo prema naselju, pa smo stali ispred jedne napuštene kuće. Brzo se vratio i u ruci držao ručnu bombu. Potom mi je naredio da ga vozim kod prijatelja u Prokuplju. Dok je on na kratko svratio tamo, ja sam čekao u autu , nisam smeo da se pomeram, iako sam u blizini primetio kola policije. Policajci su videli bombu u njegovim rukama i rekli mi da vozim, a oni će me pratiti. Ljubiša se brzo vratio, malo smo se svađali, a on mi je naredio da ga vozim prema Kruševcu. Kad je u Blacu video policiju koja pokušava da nas zaustavi, on je izvadio osigurač iz bombe i bacio ga kroz prozor. Pomislio sam gotovo je. Preplašio sam se, a na pomisli su mi sve vreme bila moja deca. On me je požurivao da vozim što brže i da nigde ne stajem. Policija nas je jurila sa rotacionim svetlima, pokušavala u dva – tri navrata da nas pređe, a on je držao bombu u ruci i kroz otvoren prozor psovao policajce rečima ,, j… mater,,. , pušite mi k…,, .Već kod Kruševca nismo mogli dalje. Ispred nas se na putu u Lipovcu isprečio kamion, a naokolo su blještala rotaciona svetla policijskih automobila. Stao sam i sa podignutim rukama izašao da bih odmah legao na zemlju, na kojih sedam metara od mog taksi vozila. Kroz nekoliko sekundi odjeknula je eksplozija bombe. Preplašen, ništa više nisam znao, izjavio je na sudu taksista Nikola Gopić.

Njegovim i iskazom veštaka ovo je suđenje privedeno kraju. Završetak je zakazan za 5. maj, kada se i očekuje izricanje presude.

Više javno tužilaštvo je za dva krivična dela počinjena te noći, zatražilo da Ljubiša Andrejić, bude osudjen najvišom kaznom do 40 godina robije.

Podsećamo, Andrejić je pre toga ranije osuđivan i u zatvoru je proveo 15 godina robije.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime