U Kruševcu zaplenjeno preko dva kila čistog heroina

0

Zajedničkom akcijom kraljevačke i kruševačke policije u Kruševcu je protekle noći presečeno krijumčarenje preko dva kila čistog heroina, koji su dvojica Vrščana, od kojih je jedan državljanin Hrvatske, prevozili za 1.500 evra od Kosova do ciljanog odredišta, potvrđeno nam je u Višem javnom tuilaštvu u Kruševcu, po čijem im je nalogu određeno zadržavanje do 48 sati.

Policija je potvrdila da su uhapšeni M.M ( 36) iz Vršca, državljanin Hrvatske sa prijavljenim boravištem u Srbiji i N.T. (60) iz Vršca, koji je izbeglica sa Kosova, sa prebivalištem u Vršcu, zbog postojanja osnova sumnje da su neovlašćeno proizvodili i stavljali u promet opojne droge.

U Višem javnom tužilaštvu saznajemo da je policija ovu dvojicu krijumčara droge u sredu veče oko 23 sata zaustavila kod VP doma, na ulazu u Kruševac, a išli su bruskim putem iz pravca Kosova, sa dva automobila, “polo” i “golf”.

– U automobilu “polo” hrvatskih registarskih oznaka, kojim je upravljao M.M. pronađena su četiri paketa sa braon praškastom materijom, za koju se sumnja da je opojna droga heroin, bruto težine oko 2. 124 grama. Pronadjena materija je uz potvrdu oduzeta i prosledjena na veštačenje, navode u Policijskoj upravi u Kruševcu.

U Višem javnom tužilaštvu saznajemo da su ova dvojica Vrščana, heroin sa Kosova do ciljanog odredišta prevozili za 1.500 evra, a radi se o čistom heroinu u kristalnom stanju, koji je bio upakovan ispod haube, između pleha i zaštitnog omota ispod brisača automobila. Prema nekim procenama vrednost razblaženog heronina za ovu količinu iznosila bi preko 16 miliona dinara.

Saznajemo, takodje, da će ova dvojica uhapšenih sutra , u petak, uz krivičnu prijavu biti privedeni u Više javno tužilaštvo na saslušanje.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime