U Kuršumliji uspešno održan Stručno-edukativni seminar poljoprivredne savetodavne stručne službe Republike Srbije

0

U ponedeljak 4. decembra u prepunoj sali Sportskog centra u Kuršumliji, uspešno je održan Stručno-edukativni seminar poljoprivredne savetodavne stručne službe Republike Srbije. Pomenutom skupu prisustvovalo je više od 600 poljoprivrednih proizvođača iz cele Srbije, kao i oko 300 savetodavaca. Organizator ovogodišnjeg seminara je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije.

„Koliko je značajno i koliko smo uradili dobro za domaće poljoprivrednike, biće im jasno tek u narednim godinama”, poručila je Tanasković učesnicima 14. Regionalnog seminara savetodavnih stručnih službi. Ministarka je učesnicima skupa rekla da, ukoliko budu savetovali naše poljoprivrednike da na pravi način kontrolišu trošenje novca, Srbija će se vrlo brzo vratiti na nivo kada je učešće poljoprivrede u BDP-u bio više od 10 odsto.”

Predsednik privremenog organa opštine Kuršumlija, Vojimir Čarapić istakao je ovim povodom da mu je izuzetna čast i zadovoljstvo što je ove godine Opština Kuršumlija domaćin jednog ovakvog događaja, te da iskreno smatra da će svi učesnici Stručno – edukativnog skupa imati priliku da upotpune svoja znanja iz oblasti poljoprivredne proizvodnje.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime