U laži kratke noge!

1

Samo dva dana je prošlo od objavljivanja vesti: „Prosvetari se nadaju brzom okončanju štrajka“, Informativne službe Opštine Prokuplje u kojoj je navedeno sve – osim da sve škole štrajkuju u Prokuplju! Za neupućene, ovaj naslov vesti bi bio sasvim u redu da sve nakon naslova ne upućuje u nešto sasvim drugo, nešto što nema “blage veze sa naslovom”.

Elem, naslov: : „Prosvetari se nadaju brzom okončanju štrajka“, bi trebao da uputi čitace da prosvetni radnicijedva čekaju kraj štrajka! To što već u prvoj rečenici vesti se kaže da sve, osim jedne škole su u štrajku u Prokuplju, ne „smeta“ da se citira direktorka škole koja jedino ne štrajkuje!

Na stranu što su sve škole u Prokuplju zakonskom štrajku, direktorka „ove škole“ obrazlaže u izjavi zbog čega je taj štrajk nepotreban.

I da se, „podvuče neprigladnost štrajka“, obrazlaže se da bi uskoro on trebao da bude okončan!

I sve bi ovo trebali da mediji i novinari „progutaju“! Da, ako im je „vrana popila mozak“, naravno!

Ako analiziramo ovu vest sa tačke PR (ili ti promotivnog teksta), on bi bio sjajan opštim činjenica oko kojih su se „na žalost zabrojali autori“!

Ništa od navedenog osim naslova nije tačno. Ako je fotografija direktorke koja je „fotogenična“ (pa bi to dodatno trebalo da „izvadi stvari“ bila namera – onda se autor (hmm, pre autori) preračunali jer verujem da je inteligincija naših čitaoca neporediva!

Međutim, to i nije bila namera autora ovog ( u bilo kojoj normalnoj zemlji – kriminalne vesti!) već da obmanane one medije koji će preneti ovu vest!

Srećom, pa su urednici i novinari „uvideli“ ovu „najblaže rečeno Gebelosovu propagandu“ pa su kao na primer „Top Novosti“ preneli ovakvu vest na sledeći NAČIN

I na kraju, postavlja se pitanje zašto ovakva vest? Da li „pisci ovakve “informacije sumnjaju i inteligenciju novinara“ kojima je namenjena?

To što ova kolumna je objavljena dva dana nakon te i takve sramne vesti govori o sistemu – „ako prođe – prošla je, ako ne, pa proći će neka druga“!

I na samom kraju, ova vest koju smo analizirali govori samo o “vrhu ledenog brega” kako pokušavaju da Vas i nas obmanu!

(Autor: Miloš Ivanović, urednik Top Novosti)

1 KOMENTAR

  1. A niko da objavi da je ta škola koja jedina nije u štrajku dobila najnižu ocenu od svih škola u Prokuplju od strane školse uprave iz Niša.Naravno, svaka pretpostavka da je vodi kadar vladajuće stranke je namerna i provereno tačna.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime