U nedelju obavljeno 120 besplatnih pregleda u bolnici!

0

U Opštoj bolnici „Dr Aleksa Savić“  u nedelju, 17. septembra u prostorijama ambulante Internog odeljenja, počela je akcija besplatnih pregleda. U periodu od 8h do 16h pregledano je čak 120 pacijenata, a od toga njih troje zadržano na bolničko lečenje.

Da je ova republička akcija bila nešto što je potrebno Topličanima, pokazuje veliki odziv građana, ali i činjenice – 15 građanja upućeno je u dnevnu bolnicu na dalju dijagnostiku i lečenje, dijagnostikovan je čak 21 dijabetes, a troje je zadržano na hospitalno lečenje.

– Svakom pacijentu urađen je EKG, izmeren nivo šećera u krvi i krvni pritisak. Plan je da se ovakvi pregledi organizuju jednom mesečno kako bi eventualna oboljenja bila otkrivena što ranije – rekla je portparolka bolnice Marija Stošić.

Ovu akciju u prokupačkoj Opštoj bolnici „Dr Aleksa Savić“ obišao je i državni sekretar Ministarstva zdravlja dr Meho Mahmutović, koji je sprovođenje akcije ocenio kao odlično.

Podsetimo,pravo da obave pregled imaju svi građani Topličkog okruga, bez uputa, sa zdravstvenom knjižicom, bez obzira na to da li je overena ili ne, kao i vojni osiguranici.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime