U otvorenoj fabrici Namenske industrije u Kuršumliji posao dobilo 80 radnika

0

Danas je u prisustvu ministra odbrane Aleksandra Vulina svečano otvorena fabrika Namenske industrije Srbije u Kuršumliji u kojoj je posao dobilo 80 radnika

Radi se o fabrici za mašinsku obradu metala koja će poslovati u okviru kompanije Yugoimport SDPR, a u okviru Namenske industrije Srbije i koja je sagrađena u selu Pljakovo nadomak Kuršumlije.

Ministar Vulin je u pratnji načelnika generalštaba Vojske Srbije, generala Milana Mojsilovića, generalnog direktora Yugoimport SDPR Jugoslava Petkovića i predsednika Opštine Kuršumlija Radoljuba Vidića obiša fabričku halu u koj će biti izrađivani delovi, komponente i šasije za borbena vozila i sisteme.

Kako izgleda novootvorena fabrika Namenske industrije u Kuršumliji, više možete pogledati na narednim fotografijama OVDE

Ministar odbrane Aleksandar Vulin je istakao da je veoma značajano današnje otvaranje fabrike u Kuršumliji kako za ovaj grad tako i za Namensku industriju Srbije i Vojsku Srbije.

Istovremeno, okupljenima se obratio i predsednik Opštine Kuršumlija Radoljub Vidić koji je kazao da su mnogii sumnjali da će ova fabrika biti otvorena, ali je sada jasno da će ovo biti značajno za ovaj kraj jer će kada sve tri faze budu završene, posao naći više od 300 radnika.

Ukupno je predviđeno da se u tri faze izgrade pored već sagrađene hale, još pet u kojima će posao naći više od 300 radnika. Ukupna investicija je vredna 45 miliona evra, naglasio je direktor Yugoimport SDPR Jugoslava Petković, koji je takođe kazao da će već naredne godine biti udvostručen broj radnika, sa 80 na više od 160.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime