U petak i subotu probni prijemni za osmake

0
test

Prema školskom kalendaru, u petak, 12. aprila i subotu 13. aprila 2019. godine u osnovnim školama u Prokuplju biće realizovan Probni završni ispit za učenike osmog razreda.

Učenici će tokom dva dana raditi tri testa. U petak u podne radi se test iz matematike, a istog dana se anonimno popunjava i upitnik. U subotu se polažu test iz maternjeg jezika u 9h i kombinovani test u 11.30.

Za sva tri testa predviđeno vreme za rad je 120 minuta, a od pribora učenici mogu koristiti grafitnu i hemijsku olovku i gumicu, kao i lenjir, trougao i šestar na testu matematike.  Potrebno je da učenici sa sobom ponesu i đačku knjižicu sa zalepljenom fotografijom.

Probni prijemni ispit treba da posluži i učenicima i nastavnicima kao priprema za završni ispit, ali i pokazatelj učeničke spremnosti za taj ispit. Ujedno, mnoge đake probni ispit usmerava na koje oblasti treba više da obrate pažnju, koje gradivo bolje da utvrde kako bi sa uspehom položili završni ispit.

Završni ispit učenici svih osnovnih škola u Srbiji polažu u junu, i to srpski jezik 18. juna, matematiku 19. juna, a kombinovani test 20. juna.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime