U Prokuplju Eko kviz za osnovce

0

Prokupačka opština se ove godine priključila republičkoj manifestaciji pod nazivom Eko kviz “Prljavo ili čisto nije isto” koji se već nekoliko godina organizuje širom Srbije.

Ovaj kviz je pre nekoliko godina počeo da organizuje grad Beograd odnosno JKP „Gradska čistoća“, Beograd za učenike od petog do osmog razreda osnovnih škola iz tog grada. „Eko-kviz“ je stekao takvu popularnost među đacima da je proširen i na nacionalni nivo. Iz godine u godinu priključilo mu se mnogo gradova širom Srbije Od ove godine u organizaciji lokalne samouprave ovom kvizu priključiće se i prokupački đaci.

Saradanici u organizaciji ovog kviza Opštini Prokuplje su zaposleni u JKP ,, Hameum ,, a cilj mu je podizanje nivoa svesti i edukacija osnovaca o značaju zaštite životne sredine i nivoa informisanosti o reciklaži i ekologiji.

Na ovaj način se kroz igru, druženje i zabavu prezentuje značaj očuvanja naše planete, a mi kao glavni akteri, moramo da brinemo prvenstveno o sebi, kažu u lokalnoj samoupravi .

Tako će se 16. aprila u sportskoj hali ,,Dr. Zoran Đinđić održati prvo opštinsko takmičenje u Eko kvizu. Takmičiće se ekipe svih šest prokupačkih osnovnih škola.

Ispred svake škole nastupa ekipa od četiri člana i to po jedan učenik petog, šestog, sedmog i osmog razreda, a takmičiće se u igrama: reciklaža, met piramida, pet košarka, ćorava baka, kao i u eko – pitalicama, i eko – slagalici.

 

Pobednik opštinskog takmičenja ide na republičko polufinalno takmičenje koje će se održati 10.maja u Beogradu. Finale republičkog Eko kviza zakazano je za 25.maj u Zrenjaninu.

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here