U Prokuplju obeležen Svetski dan Crvenog krsta

0

Volonteri i zaposleni u Crvenom krstu Prokuplje danas su u centru grada prikazom svakodnevnih aktivnosti u pomaganju građanima u raznim kriznim situacijama, obeležili Svetski dan Crvenog krsta, 8. maj i početak Nedelje Crvenog krsta.

Na nekoliko štandova izvedene su pokazne vežbe koje i organizovane radionice u kojima su pored volontera učestvovali i učenici prokupačkih osnovnih škola.

– Danas su ovde naši volonteri i zaposleni u Crvenom krstu predstavili svoje aktivnosti kroz nekoliko realizovanih programa. Oko 30 stalno aktivnih volontera izvelo je pokazne vežbe iz prve pomoći, delovanja u vanrednim situacijama, dobrovoljnog davanja krvi, programa inkluzije, promocije humanih vrednosti i borbe protiv trgovine ljudima. Ovo je dan, kao i cela predstojeća nedelja kada kroz razne aktivnosti želimo da ukažemo na značaj humanitarnog rada i pokažemo koliko su naši volonteri dobro edukovani i obučeni za delovanje u raznim kriznim situacijama, rekao je sekretar Crvenog krsta Prokuplje Dragan Subotić.

Svetski dan Crvenog krsta obeležava se na dan kada je rođen Anri Dinan, osnivač jednog od najmasovnijih i najstarijih humanitarnih pokreta..

 

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime