U Prokuplju održana Izložba „100 godina košarke u Srbiji“

0

U sklopu proslave gradske slave na trgu Topličkih junaka održana je izložba „100 godina košarke u Srbiji“ koju je posetio veliki broj građana Prokuplja.

Ova izložba je koncepirana tako da su se na jednom mestu mogli videti pehari, medalje, patike, lopte i brojne fotografije koje svedoče o razvoju i uspesima košarke. Izložba pod nazivom „100 godina košarke u Srbiji“, posvećena je periodu od 1923. godine, kada je prva košarkaška lopta prošla kroz obruč u našoj zemlji, sve do danas. U svom karavanu kroz Srbiju, izložba je stigla i do Prokuplja, grada koji je zlatnim slovima upisan u istoriju srpske košarke i koji je dao izuzetan doprinos razvoju košarke na ovim prostorima i njenom usponu ka najvišim dometima.

“Izuzetno mi je drago što se izložba „100 godina košarke u Srbiji“ održava u Prokuplju u sklopu proslave gradske slave u čast Svetog Prokopija. Građani Prokuplja imaju sjajnu priliku da se kroz vredne predmete, medalje, pehare, zapisnike i još mnogo toga upoznaju sa bogatom istorijom košarke u Srbiji. Košarka se u Prokuplju igra 70 godina, košarka ovde ima značajnu tradiciju, Prokupčani su znali u klubovima u kojima su igrali i reprezentaciji da ponosno kažu odakle su. U Prokuplju se igrala košarka i igraće se a ova sama izložba je dokaz da je Srbija zemlja košarke, da je košarka brend a ujedno i ovim novim generacijama je i obaveza da nastave tamo gde su velikani Srpske košarke stali”, rekao je otvarajući izložbu Vule Vuković predsednik Regionalnog košarkaškog saveza Južne Srbije.

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here