U Prokuplju održana Izložba „100 godina košarke u Srbiji“

0

U sklopu proslave gradske slave na trgu Topličkih junaka održana je izložba „100 godina košarke u Srbiji“ koju je posetio veliki broj građana Prokuplja.

Ova izložba je koncepirana tako da su se na jednom mestu mogli videti pehari, medalje, patike, lopte i brojne fotografije koje svedoče o razvoju i uspesima košarke. Izložba pod nazivom „100 godina košarke u Srbiji“, posvećena je periodu od 1923. godine, kada je prva košarkaška lopta prošla kroz obruč u našoj zemlji, sve do danas. U svom karavanu kroz Srbiju, izložba je stigla i do Prokuplja, grada koji je zlatnim slovima upisan u istoriju srpske košarke i koji je dao izuzetan doprinos razvoju košarke na ovim prostorima i njenom usponu ka najvišim dometima.

“Izuzetno mi je drago što se izložba „100 godina košarke u Srbiji“ održava u Prokuplju u sklopu proslave gradske slave u čast Svetog Prokopija. Građani Prokuplja imaju sjajnu priliku da se kroz vredne predmete, medalje, pehare, zapisnike i još mnogo toga upoznaju sa bogatom istorijom košarke u Srbiji. Košarka se u Prokuplju igra 70 godina, košarka ovde ima značajnu tradiciju, Prokupčani su znali u klubovima u kojima su igrali i reprezentaciji da ponosno kažu odakle su. U Prokuplju se igrala košarka i igraće se a ova sama izložba je dokaz da je Srbija zemlja košarke, da je košarka brend a ujedno i ovim novim generacijama je i obaveza da nastave tamo gde su velikani Srpske košarke stali”, rekao je otvarajući izložbu Vule Vuković predsednik Regionalnog košarkaškog saveza Južne Srbije.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime