U Prokuplju otvorena Kancelarija Društva za cerebralnu i dečju paralizu

2

Danas u podne svečano je otvorena Kancelarija Društva za cerebralnu i dečju paralizu – Prokuplje.

Ovo udruženje je osnovano u februaru, a danas je otvaranjem kancelarije i zvanično počelo da radi.

– Osnivanjem ovog Udruženja postali smo članica Saveza za cerebralnu i dečiju paralizu, s ciljem da lakše ostvarimo prava lica sa invaliditetom i pomognemo im u svakom pogledu. Ovo je mesto gde će se oni okupljati, družiti, kako bi im život bio ispunjeniji i lepši, rekao je predsednik Udruženja Milutin Stojanović.

Inicijativu za otvaranje Kancelarije pokrenuli su članovi Udruženja, koji su i finansirali dosadašnje aktivnosti, a prema rečima Marije Stojanović, tehničkog sekretara Udruženja, cilj je da svi zajedno rade na unapređenju položaja lica sa invaliditetom i da to ostvare projektima kojima će konkurisati za dodelu sredstava koja su im potrebna za realizaciju planiranih aktivnosti.

– Planiramo da u okviru Kancelarije radi i klub koji će okupljati članove Udruženja, što će biti mesto gde će moći da iznose svoje probleme, potrebe, ideje za nove projekte, razne aktivnosti, a sve u cilju boljeg položaja invalidnih lica. Želimo da ovo društvo svima bude drugi dom, rekla je Stojanović.

Svečanom otvaranju su pored članova Udruženja, kojih na teritoriji opštine Prokuplje ima 50, prisustvovali i predstavnici lokalne samouprave, zdravstvenih ustanova, Crvenog krsta, kao i predstavnici Društva za cerebralnu i dečju paralizu iz svih topličkih opština, Niša, Leskovca, Svilajnca i opština širom Srbije.

Članovi Udruženja iskazali su veliku zahvalnost što je toliko ljudi došlo na otvaranje da pruži podršku. Posebno su se zahvalili donatorima koji su pomogli ovu svečanost, diskontu “Lazić”, “Bifteku”, pekari “Pikaču” i dr.

2 KOMENTARA

  1. Osnivanjem ovog Udruzenja za cerebralnu i deciju paralizu,otvoreno je mesto gde ce maksimalno olaksati licima sa invaliditetom, gde ce moci da iznose svoje probleme, potrebe.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime