U stravičnom udesu poginula tri radnika BIA

0

U stravičnoj saobraćajki kod Kruševca u subotu poginulo je troje radnika Bezbednosno informativne agencije (BIA). Kako saznajemo poginuli su Gorica J. (42), Dragana S. (41.) i Dušan M. (45), dok je povređena Jelena. I. (34) , takođe radnica BIA. Ona je s teškim povredama iz kruševačke bolnice prevezena u Urgentni centar u Beogradu, dok je vozač kamiona S. T. (22) lakše povređen.

Do nezgode je došlo kada je putničko vozilo BG136ĆK, iz nepoznatih razloga na savernoj kruševačkoj zaobilaznici kod crkvice u Čitluku, na magistralnom putu Pojate- Kraljevo, u subotu u 10,30, prešlo u saobraćajnu traku suprotnog smera i direktno se sudarilo sa teretnim vozilom ,, Jelastar,, prijepoljuskih registarskih oznaka.

Kako saznajemo, četvoro putnika iz „punta“ nisu bili na službenom zadatku, već su putovali privatno za Aleksandrovac na ,,Župsku berbu,,. Automobil je bio u vlasništnu stradale Gorice J. i pretpostavlja se da je ona upravljala vozilom.
„Fijat punto“ bio je potpuno smrskan, a na lice mesta ubrzo su stigle vatrogasne ekipe, koje su sekle olupinu automobile kako bi izvukle tela stradalih.

-Prizor je bio jeziv! Delovi automobila bili su rasuti po kolovozu. U „puntu“ su se nalazile tri žene i jedan muškarac. Dve žene i muškarac poginuli su na mestu. Preživela putnica je najverovatnije ispala iz automobila pozadi na kolovozi bespomoćmn o dozivala prijatelčje i jaukala- priča izvor b lizak istrazi.

Vozač šlepera firme “Jela star” iz Prijepolja, koji je prevozio građu, 22-godišnji S. T. lakše je povređen.Prema njegovom kazivanju, automobil “fijat” je pretičući direktno udarilo u njegov šleper, porsto se podvukao ispod upravljača.

Vozač kaže da je bezuspešno pokušao da izbegne sudar, pa je duž stotinu i više metara klizio uz bankinu po zaustavnoj traci kolovoza. Putničko vozilo se tako praktično zakucalo u teretnjak koji je prevozio drvnu građu – pelet. Na tom delu puta je pokidana bočna bankina, a putničko vozilo je odmah po uvidjaju uklonjeno.
Saobraćaj je bio u prekidu više sati.

Prema nezvaničnim informacijama u Opštu bolnicu u Kruševac prebačene su odmah četiri osobe, ali tri uopšte nisu davale znake života.

U kruševačlkoj bolnici saznajemo da je teško povređena Jelena.I. u tom stravičnom saobraćajnom udesu imala konfuzije glavce, grudnog koša i karlice, ali da nije životno ugrožena. Odmah je po pregledu i urađenim rengen snimcima prebačena za Beograd.

Policija još ništa nije zvanično saopštila o ovom stravičnom udesu, samo nam je potvrđeno da su tri osobe izgubile život.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime