U susret najradosnijem prazniku Božiću

0

U Crkvi Svetog Prokopija, povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića na Badnji dan u 16h biće održano praznično bdenije, a potom se paljenjem badnjaka u 17h i 45 minuta nastavlja priprema za svečanosti kojima se slavi Hristovo rođenje.

Na Badnji dan posle paljenja badnjaka i ove godine će građani Prokuplja lomiti česnicu sa zlatnikom. Kao deo proslavljanja Božića, lomljenje česnice je u našoj crkvi uvedeno pre tri godine na inicijativu starešine Crkve protonamesnika oca Nikole Ilića.

Darodavac česnice i zlatnika je SZTR „Čutura“, a na Badnje veče tradicionalno će se grejati i rakija, koja je poklon preduzeća „Milan Toplica“.

Otac Nikola poziva građane Prokuplja da u što većem broju prisustvuju svetkovini obeleževanja najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića.

– Čestitam Božić svim našim sugrađanima sa željom blagoslova Božijeg i u sve domove mir i radost, poručio je starešina prokupačke crkve otac Nikola.

Svečana liturgija, kojom se obeležava rođenje Hristovo 7. januara, na sam dan Božića, biće služena u 8.00 časova. Na njoj će biti pročitana poslanica patrijarha Irineja.

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here