U toku je rekonstrukcija deonice opštinskog puta br. 6 u Gornjoj Draguši (kroz selo)

0

U toku je rekonstrukcija opštinskog puta br. 6 u Gornjoj Draguši, deonica od raskrsnice sa opštinskim putem br. 5 od Međuhane do Krive Ćuprije do mosta na Draguškoj reci, u dužini 486 m. Vrednost radova ove rekonstrukcije je 9.292.090,35 dinara bez pdv-a, a očekivani rok završetka je u narednih mesec dana. Investitor radova je Opština Blace, a izvođač radova preduzeće “Savić trans” iz Blaca”. Radove sufinansira Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za koordinaciju ravnomernog regionalnog razvoja u Vladi Republike Srbije, u okviru Javnog poziva za prijavu projekata za Program podsticanja regionalnog rasta u Republici Srbiji u 2023. godini, i to 70% vrednosti radova. Radovi su počeli 18.10.2023. godine a rok za završetak je 60 kalendarskih dana.

Predsednik opštine Blace Ivan Burgić izjavio je da je ovo značajna investicija jer se nalazi blizu radne zone ”Gornja Draguša” koja obuhvata površinu od 17,9 hektara. Zona ima povoljan prostorni položaj jer je od državnog puta I reda br.38. (Makrešane-Blace-Beloljin) udaljena 1,5km a od budućeg autoputa Niš-Priština (od petlje ”Beloljin”) svega 8km.

„Ova deonica je važna jer se proteže i do isturenog odeljenja Osnovne škole Stojan Novaković u Gornjoj Draguši za koju je zaključen ugovor o rekonstrukciji pa će iako mala deonica unaprediti živote ljudi na selu a pre svega dece i mladih-izjavio je predsednik opštine Blace Ivan Burgić koji je ovom prilikom zahvalio i ministru Edinu Đerleku što je lično došao u Blace da zaključi ugovor sa opštinom i tako se upozna sa značajem rekonstrukcije ove deonice“.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime