U Topličkom okrugu rođeno 520 beba

4

U prokupačkom porodilištu, od početka godine, rođeno je ukupno 520 beba, saopštila je Opština Prokuplje.

U porodilištu bolnice u Prokuplju, koje je jedino u Topličkom okrugu, gde se porađaju žene iz Kuršumlije, Blaca, Žitorađe i Prokuplja, buduće mame se uglavnom odlučuju za prirodni porođaj, dok se oko 30 odsto završava operativnim putem. Carski rez je akušerska operacija kojom se hirurškim putem završava porođaj i spada u najvažnije operacije koje se izvode u ginekologiji i akušerstvu.

Ono što treba istaći je činjenica da je porodilište Opšte bolnice „Dr Aleksa Savić“ u Prokuplju znatno osavremenilo uslove za rad zaposlenih i boravak porodilja i beba.

Kupljen je novi aparat za anesteziju, operaciona lampa, pacijent monitor sa EKG aparatom, kao i dva porođajna stola koji su zamenili stolove stare više od 40 godina. Otvorena je još jedna operaciona sala, predviđena isključivo za carske rezove i u nju su smešteni novi aparati za anesteziju i operaciona lampa.

????????????????????????????????????

Potpuno rekonstruisano i opremljeno savremenim aparatima, kako bi rad medicinskog osoblja bio što bolji, postalo je mesto gde žene dolaze sa puno poverenja u stručni tim i kvalitet zdravstvenih usluga.

4 KOMENTARA

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime