U Trsteniku 1200 hektara pod vodom

1

Direkcija za robne reerve Pokrajine Vojvodine uputila je Crvenom krstu Trstenika u vidu prehrambenih i sanitarnih potrebština i pijaće vode ugroženim domaćinstvima. Pomoć u vrednosti od 3,5 miliona dinara stići će u Trstenik danas sa kontigentima pomoći na ugrožena područja Trstenika stići će predsednik Pokrajinske Vlade Vojvodine Bojan Pajtić i direktor Direkcije za robne reserve Vojvodine Toma Jošanov.

Na današnjem sastanku Štaba za vanredne situacije Trstenika rečeno je da da se i dalje sa svom raspoloižvom mehanizacijom i ljudstvom ojačavaju kritične tačke u slučaju novog porasta nivoa Zapadne Morave, a posebna pažnja posvećena je zaštiti izvorišta za vodosnabdevanje grada.

U selu Bogdanje 363 domaćinstva se snabdeva samo tehničkom vodom, a prema prvim procenama na teritoriji Opštine Trstenik poplavljeno je ukupno 1200 hektara zemlje, od če ga je najveći deo poljoprivredno zemljište.

Voda je prodrla u 10 kuća, a stradala je i plastenička i kalemarska proizvodnja koja za veliki broj trsteničkih porodica predstavlja jedini izvor prihoda. Komisije za procenu utvrduju nastalu štetu na gradjevinskom zemljištu i poljoprivredi, kažu nam u Upravi Opštine Trstrenik.

1 KOMENTAR

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime