U Trsteniku i dalje vanredno

0

Odbrana bedema pored Zapadne Morave na kritičnim tačkama kod izvorišta ,,Zvezdan,, sa kojeg se gradsko područje snabdeva pijaćom vodom, kao i bedema koji štiti sela sa desne strane nabujale reke jedan je od glavnih prioriteta u Opštini Trstenik, zaključio je danas Štab za vanredne situcije.

Štab je saopštio da je poplavljeno devet kuća u selima Grabovac, Lozna i Bogdanje.

– Zbog najave obilnih padavina preventivno su juče na tarenu radili pripadnici MUP-a i Vojske Republike Srbije, sva raspoloživa mehanizacija, radnici javnih komunalnih preduzeća i volonteri. Štab za vanredne situacije zaseda redovno, organizovana su redovna dežurstva u trajanju od 24 časa, pratimo situaciju i ukoliko bude potrebe, odmah ćemo reagovati. Privremeno su sanirani svi poplavljeni objekti. Stanje na vodotokovima drugog reda na teritoriji opoštine Trstenik je i dalje stabilno, ali redovno, kaže komandant Štaba za vanredne situacije u Trsteniku Miroslav Aleksić.

Zapadna Morava se na području ove opštine uzlila u atarima osam sela, u kojim a je poplavljeno nekoliko stotina hektara pod poljopriuvrednim kulturama, plastenicima i lozno sadnim kalemovima.

Nivo Zapadne Morave za sada stagnira, a li je vanredno stanje u Trsteniku, koje je zavedeno 8. marta, i dalje na snazi.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime