U Vrnjačkoj Banji traži se krevet više

0

Ako je suditi najavama, Vrnjačka Banja će za vreme prvomajskih praznika biti krcata. U Turističkoj organizaciji tvrde da će ovo mesto ovih dana okupiti preko 15.000 gostiju.

– Mnogo zelenila, uređeni parkovi, idealna klima, blizina planine Goč i značajnih manastira, izuzetna arhitektura i bogata hotelska i restoranska ponuda, to su prednosti koje nudi Banja. No, ona nije samo za jedne, druge ili treće. Banja je za sve banja, u pravom smislu reči, kaže Ivan Trifunović, direktor Turističke organizacije .

On ističe da će gosti ovih dana na vrnjačkoj Promenadi uživati u sajmu cveća, suvenira i starih zanata . U muzičkom paviljonu koji se nalazi u centralnom parku biće organizovan prvomajski ROCK koncert lokalnih bendova, te vožnja biciklama ,a tu je i koncert Dženana Lončarevića u diskoteci „ Podrum „.

– Na glavnoj promenadi biće besplatno deljen vojnički pasulju organizaciji udruženja boraca „Gorski vukovi“.Posebna atrakcija je let malim avionom iznad Banje, a oni odvažniji mogu leteti paraglajderom, ili ići na rafting i kanjoning u ekstremno selo koje se nalazi na planini Goč. Ono što u Banji ne smete propustiti je vožnja malim vozom, kočijama ili biciklom za dvoje. Tu je i veliki zabavni park za najmlađe, i veštačka staza penjanje. Na Goču možete uživati u šetnjama stazom zdravlja, možete posetiti neki od Gočkih ribnjaka i uživati u svežoj pastrmci, poći nekim planinarskim ili biciklističkim trekom itd. Na Goču su popularni i futinzi, kao i berba šumskih plodova i lekovitog bilja, a osim poznate Gočke pastrmke, na Goču možete pazariti i domaći sir i kajmak, probati domaću rakiju itd. Sve zavisi od ličnih afiniteta i sklonosti, naglašava Trifunović.

Gotovo svi hotelski aranžmani su rasprodati, ali zbog činjenice da u Banji ima veliki broj privatnih apartmana ,uvek je moguće naći neko slobodno mesto.

Cene u hotelima su bile uglavnom po redovnom cenovniku:

Zvezda, Fontana 1.800 PP, Breza 2.200 PA, Aleksandar 4.200 PP. Hotel Merkur je prodavao trodnevne aranžmane po 8.780, a Solaris resort 24.400 rsd.

U privatnom smestaju se cene zavisno od kategorije i zone kreću od 600 do 4.000 dinara.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime