Ubica iz Prnjavora sporazumo na 12 godina robije

0

Slavko Muljić (41) iz kruševačkog naselja Prnjavor koji je u pritvoru zbog svirepog ubistva komšije, danas je u Višem javnom tužilaštvu u Kruševcu zaključio sporazum o priznaju krivice za teško krivično delo ubistva, a sudija za prethodni postupak odmah mu je, na osnovu zaključenog sporazuma, donela presudu kojom se osuđuje na 12 godina zatvora.

Muljić je priznao da je u noći između petka i subote 13. na 14. mart ove godine sa više udaraca šipkom po glavi usmrtio komšiju Slobodana Anđelkovića (56) u njegovoj kući, u kruševačkom naselju Prnjavor.

Svirepi zločin nad Slobodanom Anđelkovićem počinjen je u ranim jutarnjim satima posle pijanke petorice komšija u susednoj kući, koju je nesrećni Slobodan izdao pod kiriju.

Posle ispijene flaše rakije ,, veselo,, društvo se razišlo, a Slavko Muljić je nastavio da se svađa sa komšijom u njegovoj kući oko ranijih neraščišćenih odnosa da bi ga potom usmrtio i napustio mesto krvavog zločina.

Istraga je pokazala da je glava Slobodana Anđelkovića bila smrskana sa više udaraca tupim predmetom, najverovatnije nogarom od stolice, mada je u istrazi Slobodan Muljić tvrdio da ga je udario nekoliko puta šipkom.

Iza nesrećnog čoveka je ostalo petoro dece, dvoje sa smetnjama u razvoju koja su smeštena u adekvatnim ustanovama u Beogradu, dvoje je u hraniteljskim porodicama, a i jedna najmlađa ćerka živi sa majkom u kruševačkom selu Kobilje.

Slobodan Anđelković nije imao nikog bližeg svoga pa su ga četvrti dan posle ubistva sahranili komšije i daljnji rođaci na seoskom groblju u obližnjem Mudrakovcu, u grobu gde mu počivaju roditelji i brat koji je pre dvadesetak godina poginuo u Švajcarskoj.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime