Ubici kruševačkog zubara preti višegodišnja robija

0

U Višem sudu u Kruševcu završeno je suđenje Dejanu Stankoviću Ždrokincu (69) iz Kruševca koji se tereti da je ravno pre dve godine na kućnom pragu u sačekuši ubio kuma iz detinjstva Milutina Rokića (65).

Osumnjičeni za teško ubistvo na sudu ništa nije priznao, ali svi dokazi ukazuju da je on 3. marta 2014. godine u Čupićevoj ulici br 4 sačekao poznatog kruševačkog stomatologa Milutina Rokića Roku i na njega pred njegovim stanom koji je bio i stomatološka ordinacija, u mraku, ispalio smrtonosni hitac iz pištolja.

Stankoviću preti kazna od 5 do 15 godina, a više Javno tuilaštvo je zatražilo da bude osuđen na 14 godina.

Presuda Višeg suda u Kruševcu Dejanu Stankoviću za ubistvo kruševačkog stomatologa Milutina Rokića biće izrečena u petak, 4. marta, u 12 sati.

Dejan Stanković je do izvršenja teškog krivičnog dela živeo u Umcu, gde je ranije imao motel, a na njegovo ime vodi se jedna kuća u Kruševcu. On se vodi i kao državljanin Južne Afrike, gde je svojevremeno , kako se špekuliše, odlazio kao ratni plaćenik.

Bilo kako, Dejana Stankovića, koji ne priznaje da je usmrtio svog kuma, odali su
potvrđeni DNK nalazi na tragovima sa lica mesta: na gelenderu stepeništa u zgradi gde je izvršeno ubistvo, na čarapi nađenoj u kontejneru koju je počinilac navukao na glavu u vreme izvršenja dela i na futroli od pištolja u dvorištu.

Sigurnosna kamera ga je, takođe, snimila pred ulazom višespratnice u Čupićevoj ulici, sa pletenom crnom jaknom, sa sivo postavljenom kapuljačom, belim amblemom na rukavu sa fluorescentnim obeležjima . Na snimku je prepoznat i po tome što zabacuje desnu nogu dok hoda.

Motiv ubistva na sudu nije razjašnjen, jer optuženi se branio ili ćiutanjem ili negiranjem navoda optužnice, ali se zna da su Rokićevi roditelji venčali roditelje Ždrokinaca, da su svi svojevremeno zajedno radili u Šumskom gazdinstvu i tako dobili stanove u istoj zgradi, jedni preko puta drugih u prizemlju.

Kumovi su se družili do sedamdesetih godina, kada su blizanci Vojin i Dejan Stanković prvi put zbog pljačke banke završili u zatvoru

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime